Op donderdag 5 november is Niels voor 4 weken vertrokken naar Egypte. Samen met z’n maat Sjaak mocht hij zich opmaken voor 4 WTT toernooien (Futures).

Na 42 sets, 18 wedstrijden (13 x winst), stijging van circa 400 enkel/500 dubbel plaatsen op de wereldranglijst en een heleboel kip met rijst mag deze maand als succesvol betiteld worden. Hoogtepunten waren een enkelspel finale en een halve finale dubbelspel. Ook de overwinningen op 2 top 500 spelers zijn noemenswaardig.

Het mooie was dat de maand opgesplitst kon worden in 2 weken in Sharm El Sheikh en Caïro. Een flinke taxirit van 5 uur was de verbinding tussen beide locaties. Egypte staat erom bekend dat je eigenlijk het grootste gedeelte van het jaar WTT toernooien kunt spelen zonder het land te verlaten. Ideaal dus wanneer je nog een beetje in de beginfase zit van dit soort toernooien.

Verder verkeerde Niels in goed gezelschap van Sidane Pontjodikromo, hiermee werd in de 2e week nog een mooie halve finale dubbelspel gehaald, Max Houkes, Aloys van Baal, Stefan Loncar, Dax Donders en Ryan Nijboer. Niels en Sidane zijn inmiddels weer in NL, de anderen zullen daar nog enkele weken blijven. Zij zijn dan ook later aangeschoven.

Tot slot nog dank voor de begeleiding van onze bondscoach Marcel Vos en Tjarco Reitsma. De mix van feedback op wedstrijden en samen training wierp zijn vruchten af. Zo bleek later in de maand.

Nu even bijkomen en volgende week weer trainen, want op 14 december begint het NK in Amstelveen.